maanantai 6. tammikuuta 2014

Rakas harrastukseni MUUMIT

Paljastanpa nyt teille vähäiset blogini lukijat salaisen rakkaan harrastukseni, nimittäin muumimukien keräilemisen. Ainahan jotain pitää keräillä ja minulla se kohde näyttää olevan Arabian muumimukit. Koska mukeja alkaa olla sen verran, että vanhempia mukeja on jo vaikeampi saada, niin nyt sitten jostain ihmeen syystä keräiltäväksi ovat tulleet myös Muurlan emaliset muumimukit. Toivottavasti pysyn myös päätöksessäni, enkä ala lautasia, kulhoja ym. keräilemään. Jouduin jo vitriiniin lisähyllyjä ostamaan ja totesin samalla, että kohta joutuu ostamaan uuden vitriinin pelkästään mukeille:Pitkään etsin itselleni sopivaa vitriiniä, mutta Ikeastahan se löytyi. Tätä vitriiniä  on vielä helppo laajentaa ja ostaa lisää, kun tämän voi rakentaa mielekseen.


Tuossa kuvassa komeilee jo nyt kuuluisaksi tulleet Tove Janssonin 100-v juhlamuki. Itse onnistuin omani saamaan jo ennen joulua, kun Stockmann myi niitä silloin. Varsinaisesti muki tuli myyntiin vasta tämän  vuoden puolella, eikä osa kaupoista ole vieläkään niitä saanut myytäväksi. Ihana mieheni kävi käskystä niitä minulle ostamassa ja sai pinosta vain ottaa rillimukit ilman suurempaa paniikkia.


Tässä alemmassa kuvassa on kaikki lempimukini ja samalla myös vanhimmat muumimukini. Tällä hetkellä vanhin mukini on Millenium muki. Toivottavasti vielä joskus saan 90-luvun mukeja. Etsintä siis jatkuu...

Lisäksi kuvassa on muuurlan emalimukeja, joiden keräilyyn (valitettavasti) olen myös sortunut. Tämänkin keräilyn syylliseksi löytyy tuo samainen Toven 100-vuotismuki, joka on mustavalkea emalinen sarjakuvamuki. Niitä on tehty vain 1000 kappaletta, eikä niitä myydä muualla kuin Helsingin Moomin Shopissa.

Mutta keräily jatkuu ja nyt jo innolla odotan uusia muumi mamma- ja pappa mukeja, jotka ilmestyvät tänä keväänä. Ja tietenkin uutta kausimukia :)

Lisää Toven juhlavuodesta voi lukea http://tove100.fi/


12.1.2014
Ihan ihmeellisesti mukit vain lisääntyvät. Jotenkin noita muurlan emalimukejakin vain sataa luokseni. tässä päivityskuva niistä mukeista, ovat taitaneet viikossa tuplaantua :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti